Biografi

Jeg kommer fra et hjem med klaver og min far sendte mig til klaverundervisning som 13 årig. Og han købte et Hornung og Møller flygel til mig som jeg spillede meget på. Da jeg blev 16 og flyttede hjemmefra fik jeg min første guitar. En Framus western der var så hård at spille på at jeg fik hård hud på fingrene fra starten. Og jeg var sanger i et band et års tid. Vi hed Lazy Rock og øvede på Østerbro, hvor jeg boede dengang.  Jeg kan huske jeg sang Roadhouse Blues. Da jeg var i starten af tyverne tog jeg ind og spille på strøget første gang i 1979. Det var vinter ved juletid og sneen dalede smukt ned omkring Fiol strædet.

Og jeg fik mange penge. Måske mest fordi det var jul.


Men det gav mig mod. I  1980 tog jeg afsted og

rejste rundt i Italien og Tyskland og tjente til dagen

og vejen som gademusikant i et par år.

Da jeg kom tilbage til Danmark igen i 1983 fortsatte

jeg efter noget tid med at spille på strøget.

Og udviklede min stil til den open G tuning blues

som jeg bruger den dag idag.


Det var Sam Mitchell som inspirerede mig til at

spille blues. Han spillede dengang på Rådhuskroen,

som idag hedder Mojo. Og jeg kom meget og så ham.

I 85 og 86 spillede jeg meget på strøget. Og jeg kom

også på de forskellige spillesteder i den indre by.


1986 tog jeg igen afsted med guitar og denne gang blev jeg ude i 5 år. Jeg rejste igennem Frankrig, Italien, Jugoslavien, Grækenland og Egypten. Undervejs klarede jeg mig igen ved at spille og synge hvor jeg kom frem. Troubadur, Gademusikant, Vagabond, Busker. Og jeg har  løbet af tiden fået chance til at spille med mange musikere fra forskellige lande både på spillesteder og på gaden. Der var blandt andet en hård vinter i 1988 hvor jeg klarede mig ved at spille i metroen i Rom. Der spillede jeg 8 timer hver dag. På den måde kunne jeg betale et hotel værelse og købe et måltid varm mad. Der brugte jeg min lille røde benzin dunk forstærker som jeg stadig har. Når man stillede den op i metro tunnellen, så fik man en stor lyd så man kunne spille finger spil og improvisere. Og når nogen spør hvor jeg har lært at spille Blues så tænker jeg på den gang. Ved siden af mig på begge sider i metroen stod der afrikanere som solgte souvenirs. De kaldte mig for 'ting-ting´ fordi jeg havde små bjælder på skoene. Men når man spiller 8 timer om dagen så lærer man altså at flytte fingrene. 


Da jeg kom tilbage til Danmark igen i 1992 var jeg efterhånden en voksen mand og følte at det var blevet for hårdt at rejse rundt. Men musikken fortsatte med at drage mig idet jeg i 1994 og nogle år frem var meget indvolveret i kirkesang og fungerede som lovsangs musiker blandt andet i Bethlehems kirken. Når jeg ser tilbage så er det meget korte perioder hvor jeg ikke har spillet guitar og sunget i en eller anden sammenhæng.

                                                                               Men jeg besluttede at stoppe som kirke

                                                                                musiker,  fordi jeg følte at jeg begrænsede

                                                                                mig selv til kun at virke indenfor kirken.

                                                                                Jeg ville gerne kunne spille alle steder.


                                                                               Og  jeg var i årene fra 1996-2000  med til at

                                                                               arrangere koncerter i kulturhuset, hvor jeg

                                                                               dengang boede på Bispebjerg.

                                                                               I årene omkring 2000 spillede jeg jobs i

                                                                               København, blandt andet på Mojo

                                                                               og Blågårds Apotek.                                     

                                                                               


Så kom pc'en og alle de muligheder der ligger i det med at optage musik osv. Så jeg begyndte at bruge meget tid på hjemmestudie og i 2004 lejede jeg et kælder lokale i Herlev hvor jeg igennem 5-6 år producerede en stor del af de sange som jeg havde skrevet på det tidspunkt og jeg har oprettet en profil på nettet på Soundclick, hvor man stadig kan høre nogen af de sange jeg indspillede dengang.   igennem flere år har jeg  afholdt cubase kurser. Og det har også været en måde at holde gang i det med musikken.


I 2015 var der 4 koncerter med Leif Willumsen Bluesband i Kulturhuset på Tomsgårdsvej 35. Og i løbet af 2016 blir det 4 mere. det har gjort det muligt for mig at spille live med band så jeg kan få støvet min Fender forstærker af. Og det gir mig en mulighed for at spille med forskellige musikere som eventuelt kan træde ind i bandet, hvis et spillested skulle forbarme sig over mig. Koncerterne er støttet af Bispebjerg lokaludvalg og af Kulturhuset Tomsgårdsvej.


Nu er jeg  tilbage på de små spillesteder. Mest Cafeer og restauranter, hvor jeg optræder solo. Specielt har jeg de seneste par år oplevet en slags succes i Malmö og Helsingborg. Hvor jeg har haft flere spillejobs hver måned. Måske fordi jeg træder i karakter efter at være flyttet til Sverige sommeren 2016 og kan få lov til at være omrejsende spillemand - som i gamle dage.

De sidste par år nu er jeg mere og mere gået over til klaver igen. Det vil sige jeg spiller på Roland Keyboard, med akkompagnement. Lidt i stil med Tommy Seebach om man vil. Det fungerer bedst på restauranger, som er mit foretrukne sted  at optræde nu mere. Men det forhindrer mig jo ikke i at spille og synge mange af de sange som jeg gør på guitar. Repertoiret blir lidt anderledes. Men jeg føler mig bedre rustet når jeg sidder med mit keyboard og mit PA og har alle de lyde som et helt orkester. Trommer, bas, strygere osv. Og klaver virker også mere sobert når folk sidder og spiser fint. Og man ikke kan forvente at folk sidder pænt stille og klapper efter hvert nummer. Som på et spillersted. Og så blir det lidt begrænset hvad man kan lave med en akustisk guitar. Det er fint hvis man har et band. Men er man alene er keyboard nummer 1 for mig.

Jeg var engang på Vin og Ølgod på bakken.

Og jeg så Tommy Seebach's Keyboard hvor

han spillede ud til det store dansegulv. 

Og jeg har også som barn set mange

underholde med keyboard fordi vi rejste

meget. Der var tit én som underholdt på

piano på hotellet eller ombord på skibe.

Og det har altid imponeret mig, fordi jeg

dengang spillede meget klaver derhjem-

me som 13 årig. Og vel egentlig godt ku

tænke mig at gøre det samme som jeg

så dem gøre. Det kan godt være keyboard

lyde hører fortiden til men så må det være

noget der kommer igen lisom trompet bukser.